lørdag den 20. november 2010

Et billede siger mere end tusind ord

Hey, nu handler denne blog jo om sprog i alle mulige udformninger, og vi dansklærere opererer med noget der hedder "Det udvidede tekstbegreb" som faktisk bare betyder at alt er tekst. Også billeder.


Og med den forklaring på plads kan jeg så gå videre til det jeg faktisk ville sige: jeg har oprettet en ny blog på vegne af mine billedkunstelever på efterskolen. Den kan du finde lige her. De første billeder (ca. 30 stk) er fra en opgave jeg stillede dem denne uge: "tegn sig selv som tegneseriefigur" og de var bare SÅ gode! Så tjek lige nogle naturtalenter indenfor tegning der sidder på det hold. Samtidig viser mange af billederne hvordan efterskolelivet opfattes af eleverne. Meget skønt at se på.

6 kommentarer:

  1. Kære sprogspasser

    Jeg faldt over din blog i min søgning efter, hvem der i sin tid har sagt "Et billede siger mere end tusinde ord". Det kan være, du kan hjælpe mig på rette vej?

    Hilsen Annie

    SvarSlet
  2. Hej Sprogspasseren, jeg sidder i helt samme situation som Annie. Det virkelig svært at finde ud af hvor det citat kommer fra.

    Hilsen Søren :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Har ledt lidt videre, og har endnu ikke fundet nogen rigtig oprindelse. Men kan se på "den store danske" fra gyldendal, at det kan findes helt tilbage fra 1960'erne. Så har selv henvist til det via "den store danske"
      http://www.denstoredanske.dk/Kunst_og_kultur/Tegneserier_og_tegnefilm/Serier_og_film/Illustrerede_Klassikere

      \\ Søren

      Slet
    2. Hej Søren

      Det kunne tyde på, at ordsproget stammer fra en kodakreklame:

      Vi lever i en verden med mange billeder, lige fra de kommercielle til dem, vi selv laver med vores kamera.

      Alt sammen billeder, der på den ene eller anden måde er en del af vores kultur og beskriver et lillebitte hjørne af vores verden.

      Brug af billeder som både kunst og reklame er almindeligt i alle døgnets 24 timer. Samtidig er teknologien blevet så håndterlig og billig, at den er tilgængelig for alle.

      Den store betydning, billeder har, illustreres tydeligt i den gamle Kodakreklame med ordene:

      ”Et billede siger mere end 1000 ord!”

      En punchline, der er blevet til et ordsprog, og som på samme måde som andre ordsprog er blevet til en indiskutabel sandhed.

      Fundet på:
      http://paedagogisk-it-koerekort.dk/kursus/valg_billedbehandling/index.html

      Jeg håber, det kan hjælpe dig videre :)

      Annie

      Slet
    3. Svaret på det stillede spørgsmål kan findes i det legendariske værk om ordsprog mv. af Burton Stevenson: "The Macmillan book of proverbs, maxims, and famous phrases" (1948, 2957 tættrykte sider med lille skrift!), hvori det hedder, at Fred R. Barnard i Printers' ink i 1921 indførte udtrykket "One look is worth a thousand words", som han i en artikel i Printers' ink i 1927 ændrede til "One picture is worth a thousand words", idet han tilføjede, at det var "a Chinese proverb, so that people would take it seriously".
      Det endnu mere legendariske Wikipedia leksikon har en kuriøs artikel med titlen: "Proverbs commonly attributed to be Chinese", hvori bl.a. ovennævnte ordsprog også gives som et eksempel.
      Jens Junghans, Forskningsbibliotekar, cand.med. (pens.)

      Slet
  3. They be 우리카지노 taught to develop and examine two patterns with two completely different guidelines

    SvarSlet